STS Sävar Turbo Site

STS vad är det?

Vad står STS för? Det kanske många undrar. Sävar Turbo Site är svaret men sidan som kom till kring 1999 hette då Simon Turbo Site förkortat till STS. Det började med att Mats Alfredsson och Simon Jonsson började snacka om att göra en enkel hemsida om Simons Volvo 144 turbo. Sagt och gjort så kom Simons sida till och den blev rätt populär bland besökare.

Ny design & namn

Simon kikade förbi Mats en dag och nämnde att de skulle ha gjort om sidan lite och ändrat namnet på den. Andledningen var att Simon som snackat med Jens Gustavsson om att ta med Sävar-bilarna som turbo-konverterats på sidan och då ändra namnet till Sävar Turbo Site eftersom dom flesta som är med på sidan bor i Sävar. Kul tyckte Mats och de började arbeta med att göra om sidan samt lägga in alla bilar från Sävar och nu började intresset från besökarna bli mycket större. Det började märkas framförallt på alla frågor om turbokonvertering i gästboken. Mats kom då på idén om att göra ett forum så besökarna kunde diskutera sina saker där. Forumet blev ett forum för två sidor, dels STS men också MMS som står för Mats MotorSports, som är Mats gamla sida som nu tagits bort från cyberrymden. Forumet blev en succé och många registrerade sig och det kommer nya medlemmar varje vecka.

Ny medarbetare

Mattias Sandgren, även det en gammal Sävar-bo, hörde av sig till Mats på hösten 2003 och erbjöd sig hjälpa till med nya STS. Perfekt sammanträffande för Mats som börjat bli ganska less på att hålla på med hemsidor vid det här laget, han höll på med ca 8-10 sidor vilket tog upp väldigt mycket av fritiden. Mattias började med ny design och en flytt av sidan och forumet över till egen server så att man slapp reklam som var väldigt störande, nu hade sidan även ett eget domännamn.

Ny design 2005

Diskussioner om att göra sidan stiligare började i slutet av 2004 och då även uppdatera fakta om bilarna eftersom dom byggs om flitigt. Vi började med en testsida som alla STS-medlemmar kunde få tillgång till och testade olika färger och loggor tills vi blev nöjda. Nu när vi beslutat oss för denna design på sidan kommer vi även att försöka uppdatera den med bilder från evenemang, testkörningar och annat kul som vi hittar på.

Tack till Mats Alfredsson för idéer, inspiration, bilder och filmer samt alla motorintresserade (inte bara från Sävar) som bidragit med sina bilar till den här sidan, tidigare och i framtiden!

/Mattias Sandgren

© www.savarturbo.se 2004